Новозеландські вчені, опираючись на результати своїх досліджень, розширили список лікувальних властивостей меду. Ними було доказано, що вживання меду позитивно впливає на пам’ять, а також понижує рівень тривожності. Досліди проводилися на лабораторних мишах, яких посилено годували медом. При аналізі результатів досліджень було виявлено, що у мишей, які сиділи на медовій дієті був дуже низький рівень тривожності. Також ці тварини краще орієнтувалися в лабіринтах, а також у них було зафіксоване значне підняття рівня просторової пам’яті. Крім того результати досліджень показали, що медова дієта покращує роботу організму в цілому, покращуючи склад крові, тонус м’язів. Якщо розглядати хімічний склад меду, то він являє собою суміш легкозасвоюваних вуглеводів, які є необхідними для процесів життєдіяльності клітин організму. Ще у минулому столітті вченими було встановлено, що із 24 мікроелементів, які входять до складу крові, 22 – міститься у складі меду.