П`ятниця
29.03.2024
04:20
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Лановецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 імені Юрія Коваля

13:18
Партнерство заради процвітання району
Партнерство заради процвітання району

За повідомленням Лановецького відділення Збаразької МДПІ, нещодавно відбулась зустріч з приватними підприємцями району, яку провів начальник відділення Володимир Горощук за участю заступника голови райдержадміністрації Ігоря Шинкарука, начальника управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі Володимира Івашука, представників виконавчої служби та прокуратури району. Тема зустрічі: "Партнерство заради процвітання району".

У своєму виступі керівник податкового органу району наголосив, що одним із головних напрямків роботи податкової служби сьогодні є впровадження нових сервісів, новітніх технологій з виконання податкових зобов’язань шляхом надання платниками податків звітності в електронному вигляді. Виступаючий звернув увагу учасників зустрічі, що всі зусилля податківців направлені на підвищення якості обслуговування платників податків, поліпшення поінформованості платників податків щодо порядку виконання ними податкових зобов’язань, особливостей застосування спрощеної системи оподаткування.

Керівник податкового органу довів до відома присутніх інформацію про зміни в оподаткуванні, які відбулися у 2012 році. Виступаючий зауважив, що до 1 січня 2014 року не застосовуються штрафні санкції за неподання або порушення строку подання фізичними особами до податкової служби відомостей про зміну даних, які вносяться до Державного реєстру.(форма 20 ОПП), а також наголосив, що протягом поточного року не застосовувалися адміністративні штрафи, передбачені ст.164-1 КУпАП до платників єдиного податку за неправильність заповнення книги обліку доходів.

Податківець нагадав платникам єдиного податку про особливості переходу на спрощену систему оподаткування в контексті Закону України від 24 травня 2012 року № 4834 „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм”. На даний час дозволено довільний перехід із однієї групи на іншу групу, незалежно від того, чи з нижчої на вищу, чи навпаки. Змінити групу можна, починаючи з наступного кварталу, за умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених Податковим Кодексом для обраної групи. Для цього «єдиннику» потрібно подати заяву до органу державної податкової служби не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку нового кварталу. При цьому в разі переходу платника єдиного податку третьої групи, який є платником ПДВ, на другу або першу групу, анулюється свідоцтво платника ПДВ у порядку, встановленому Податковим Кодексом України.

Крім того, Законом № 4834 чітко передбачено, що суб’єкт господарювання має право здійснювати перехід на спрощену систему оподаткування не частіше одного разу на рік, за умови відповідності встановленим критеріям, незалежно від того, скільки разів у звітному році він подав заяву про перехід на спрощену систему оподаткування.

Керівник повідомив, що детальну інформацію платники завжди мають можливість отримати у Лановецькому відділенні Збаразької МДПІ за адресою 47400, м. Ланівці, вул. Незалежності, 19, а також за телефонами (035-49)-2-12-51; (035-49) 2-14-38. та додав, що для зручності платників податків функціонує веб-сайт-ДПС України (sts.gov.ua) та суб-сайт ДПС у Тернопільській області (tr.sts.gov.ua).
Переглядів: 1122 | Додав: АНТОН
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]